Kada maske padnu

Godina 2025. Negde na planeti zemlji. Novinski naslovi

Bura oko nove ruske vakcine se ne stišava. Premda Amerikanci priznaju da su klinička ispitivanja potvrdila da vakcina pruža uspešnu zaštitu od rekordnih 53 mutacija virusa Covid-19, navodno izaziva i neplodnost kod žena.

Vladimir Putin kaže da Tramp manipuliše javnošću zbog unutrašnjih političkih prilika u SAD, te proračunatim spinovanjem pokušava da po peti put zaredom odloži predsedničke izbore.

Pandemija se ne stišava. Raste broj zaraženih. Ukupan broj ljudi na zemlji – 10 milijardi.

Brazil rasprodaje placeve u Amazoniji. Građani nezadovoljni što se poljoprivredno zemljište konvertuje u građevinsko. Čume negira navode o trgovini uticajem.

Fondacija ,,Bil i Melinda Gejts’’ donira 6 milijardi dolara zarađenih od prodaje vakcina za klinično ispitivanje novih sojeva korona virusa u Africi na ljudima koji su zaraženi sidom.

Belgija pojačava vojno prisustvo na granici sa Francuskom. Nekadašnja Šengen zona pred totalnim kolapsom. Mađarska podiže zid visine 5m na granici sa Srbijom kako bi sprečila priliv migranata i osoba zaraženih Covidom.

Besni rat u Češkoj između maskera i antimaskera. Globalno primirje propalo nakon što su ravnozemljaši napustili pregovore zbog reči ,,globalno“ u nazivu dokumenta.

Google predstavio pametnu masku sa bioničkim čipom, prepoznaje nevakcinisane osobe u radijusu od 1km, reaguje svetlosnim i zvučnim signalima na visoku koncentraciju virusa u vazduhu.

U Indiji vladine snage izvele upad u pobunjeničko selo koje odbija da nosi zaštitne maske. Stradalo više od 50 civila i 5 pripadnika specijalnih snaga.

Čovek upucan u pokušaju ilegalnog prelaska granice bez negativnog PCR testa

Nemaskirani napadač opljačkao apoteku preteći da će da kine u centralnu klimu. Odneo 1000 pakovanja maski i 100 asepsola. Apotekarka svedoči: ,,Bilo je strašno, pričao je nazalno, curio mu je nos, povremeno se nakašljavao i vitlao prljavom maramicom. Dok sam se krila iza pulta, pomislila sam da više nikada neću videti svoju decu.“

eSports već treću godinu zaredom beleži veći broj gledalaca od Lige šampiona. Ronaldov avatar u novoj verziji PES 2025 proglašen za najkorisnijeg igrača i osvojio laskavo priznanje ,,Zlatna e-Lopta’’

,,Život je neprestano usavršavanje i rad na sebi’’ tvrdi bivši direktor Bostonske filharmonije koji je pronašao novo zanimanje – pisanje partitura za raspevane fontane.

Učenik 4. razreda OŠ Branko Ćopić dobio čitalačku značku za uspešno pročitana 3 stripa zaredom ,,Hogar Strašni’’.

Reklama sa portala e-Škola: Priuštite svom detetu školu kakvu zaslužuje. Naša škola nudi najbržu internet konekciju, najnoviju verziju softvera Profesor release 2.5, hologramska Google učionica, vanškolska druženja đaka u chat sobama za virtualnu realnost, besplatne webinare Lune Đogani i Anastasije Ražnatović, online društvene igre i kardio program Kristijana Golubovića uz opciju odloženog gledanja, streaming preporuke za pripremanje zdrave užine. 10% popusta do kraja 3. pika 35. talasa. Gratis – Akademija Oksford, kurs za negu noktiju

Čuveni Tik Toker, TV Tabis, zabeležio rekordnih milijardu pratilaca u Live-u, dok je pun minut uspešno održavao ping pong lopticu u vazduhu duvajući u nju. Među pratiocima najviše onih mlađih od 18 godina.

Njujorški zoo vrt tvrdi da je uspešno klonirao poslednji primerak belog medveda i bengalskog tigra. Za samo 10$ mesečno možete pristupiti live kamerama 24h i pogledati sve životinje.

U Budimpešti održan 5. sajam cyber erotike i virtuelnih pomagala

Elon Mask se javio posle uspešnog sletanja prvih doseljenika na Mars i poručuje: ,,Ne zaustavljam se na ovome. Vraćam se već 2030. i počinjem sa izgradnjom nove kolonije na Mesecu.

Oglasi za slobodna radna mesta:

  • serviser Amazonovih dronova za dostavu brze pošte
  • licencirani strimer online nastave
  • operater u radnji za hemijsko čišćenje HTZ opreme
  • licencirani e-psihijatar
  • gejmer 3. stepena za završenim Sony ili EA specijalističkim kursom
  • generator smešnih meme-ova za TikTok
  • fabrika vode traži tehnologa za specijalizacijom za suvo ceđenje kaktusa
  • e-hirurg
  • gerijatrijski asistent za online kupovinu
  • patronažna sestra za rad preko Zoom-a

Online tutorijal: Kako da sami sebi bezbedno i bezbolno izvadite zub u kućnim uslovima

Novi online kurs za buduće tate: Porodite svoju suprugu bezbolno da vam sve komšije zavide. Epidural uračunat u cenu

Srbija se obavezala da će do 2030. smanjiti na 10% broj radnih mesta koje zahtevaju fizičko prisustvo

Tejt galerija u Londonu od septembra celu postavku seli online

Kina postavlja 6G predajnike u utrobu zemlje, na dubinu od 10km. Si Đinping tvrdi: Na nebu više nema mesta za naše satellite

Amazon Alexa prošao Turingov test i pobedio na takmičenju ,,Ja imam talenat’’. Sudije nisu otkrile da je u pitanju veštačka inteligencija

Džef Bezos pohranio svoju memoriju na Amazon Cloud i postao prva cloud-based ljudska replika

Čudo na Dunavu: Upecan živi som kod Bezdana

Skandalozno: čovek bez profila na društvenim mrežama konkurisao za posao u čuvenoj IT kompaniji

Bruka  – nevenčani par 16-godišnjaka uhvaćen u Tašmajdanskom parku u prisnom zagrljaju bez zaštitne opreme

Rentijer ocenjen sa 4 zvezdice na AirBnB-u uspeo da izda stan na Menhetnu za 100$ mesečno

Spas za sirotinju: uveden univerzalni dohodak građana. Džordž Soroš III kupio 20 ha na Marsu i 5 ha na Mesecu

Ugašena poslednja 2D štamparija na svetu

Policija razbila neprijavljeni skup od čak 12 osoba u zatvorenom prostoru. Vlasnik stana kaže da se kaje i da je želeo da obeleži sv. Nikolu na tradicionalni način, okupljanjem prijatelja i rodbine.

Kupac tuži Aliexpress i traži milionsko obeštećenje nakon što je paket iz Kine čekao cela 2 dana zbog sudara dronova u ukrajinskom vazdušnom prostoru

Novi izborni predmeti u školama od ove godine – Zadruga i Farma                                         

iPhone predstavio nova interaktivna sočiva – Kiborg 2. Satelitski WI-Fi, 6G, Apple Knowledge Base, Kompatibilnost sa sočivima drugih nekineskih proizvođača, za oba oka po ceni jednog, zamena staro za novo uz doplatu

Kupite sopstveni hermetički izolovan transporter za avion. Vozite se mirno i bezbedno. Obezbeđen i prevoz do aerodroma

Leto 2025 – letujte sami ili sa svojom porodicom na egzotičnom grenlandskom Melting Beach-u, u sopstvenom bungalovu. Agencija garantuje povraćaj novca u slučaju neželjenih susreta sa drugim ljudima.

Ma samo nek’ smo mi živi i zdravi…